Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý mladík havaroval vo vysokej rýchlosti, pri nehode zomrel taxikár
Zdielať na

Opitý mladík havaroval vo vysokej rýchlosti, pri nehode zomrel taxikár

NOVÉ ZÁMKY / V Nových Zámkoch prišiel o život 46-ročný taxikár, otec štyroch detí. Zrazil sa s 19-ročným študentom, bývalým reprezentantom v hádzanej, ktorý sa v obci rútil 110 kilometrovou rýchlosťou a pravdepodobne pred jazdou pil. Ten utrpel otras mozgu a tržné rany.

Štyridsaťšesť ročný Peter, pre kamarátov Iči, jazdil taxíkom roky. V sobotu nad ránom v Nových Zámkoch viezol domov klientku, k zrážke došlo len pár desiatok metrov od jej vchodu.

"Je to spoľahlivý vodič, ozaj dobrý šofér, volala som jeho. Pamätám si len toľko na to, že auto zastalo, prebrala som sa v nemocnici," spomína zranená klientka z taxíka Henrieta.

Taxík prichádzajúci z vedľajšej cesty a Opel, v ktorom sedel za volantom 19-ročný Ivan sa zrazili v križovatke. "Pravdepodobne nerešpektoval dopravnú značku stoj, daj prednosť v jazde a vošiel do jazdnej dráhy Opelu Zafira," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Nitre Renáta Čuháková.

Rýchla jazda

"Každý tam tvrdil, že chlapec išiel šialene rýchlo. Z tej zrážky vidieť, že ten chlap, čo išiel na hlavnú cestu, nemal šancu," hovorí majiteľ taxislužby Zoltán Németh.

"Po autonehode boli do nemocnice privezené 3 osoby, dve osoby sú hospitalizované na oddelení úrazovej chirurgie. Ide o muža a ženu,"
upresnila hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky Ľubica Juríková.

Taxikár Peter podľahol zraneniam pri prevoze do nemocnice, žena z taxíka má zlomenú panvu a spolujazdkyňa z Opla vyviazla bez zranení. "Keď mi povedali, čo sa stalo, že Ičo umrel na mieste nehody, nechcela som tomu veriť ," hovorí so slzami v očiach zranená klientka z taxíka.

Pod vplyvom

V nemocnici skončil aj maturant Ivan, ktorý šiel domov zo stužkovej svojich kamarátov. Podľa hovorkyňe nemocnice, má otras mozgu a tržné rany na tele.

Podľa informácií televízie JOJ mal Ivan v krvi viac ako dve promile alkoholu, navyše ručička tachometra jeho auta sa zastavila na hodnote 110 kilometrov za hodinu. "Pri odbere krvi sa potvrdilo, že zranený pacient bol pod vplyvom omamných látok," potvrdila Ľubica Juríková.

Vinník tragickej dopravnej nehody zatiaľ nie je jednoznačný, k prípadu sa bude musieť vyjadriť znalec z odboru dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy