Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súrodenci z Trenčína predávali heroín a pervitín. Dostali dlhoročné tresty
Zdielať na
Krimi

Súrodenci z Trenčína predávali heroín a pervitín. Dostali dlhoročné tresty

TRENČÍN / Súrodenecká dvojica z Trenčína si privyrábala predajom drog. Poznali ich narkomani na celom Považí. Predávali pervitín, heroín aj marihuanu. Jednu dávku po 10 eur. Nakoniec ale skončili za mrežami. Lucia je pritom matkou malého chlapčeka. Ten ju teraz doma neuvidí šesť rokov.

Pred senát okresného súdu v Trenčíne sa vo štvrtok postavili Michal a Lucia – dvaja súrodenci, ktorí obchodovali s drogami.

Marihuanu, Pervitín a heroín – tieto drogy si od nich kupovali narkomani z takmer celého Považia. Koncom júla 2015 u nich urobili policajti raziu. Našli drogy a tak putovali za mreže.

"Presne nezistené množstvo mali použiť pre vlastnú potrebu a presne nezistené množstvo mali predať najmenej deviatim osobám," uviedol Michal Turák z Krajského súdu Trenčín.

Priznali sa

Lucia drogy užívala a predávala napriek tomu, že sa má malého synčeka. Pred súdom svoje konanie oľutovala.

"Je mi ľúto trestného činu ktorý som spáchala. Do budúcna sa k drogám nechcem vrátiť, chcem sa vrátiť k môjmu synovi, starať sa o moju mamu a žiť ako riadny slušný občan," povedala pred súdom obžalovaná Lucia.

K drogovej trestnej činnosti sa priznala. Rovnako urobil aj jej brat. Aj on si sypal pred senátom popol na hlavu. "Je mi ľúto môjho konania. Chcel by som trest, ktorý mi dá obžaloba a vrátiť sa do zamestnania, nevrátiť sa k drogám a starať sa o mamu," povedal pred súdom obžalovaný Michal. Podľa Michala Turáka z Krajského súdu v Trenčíne obžalovaní spáchali obzvlášť závažný zločin výroby drog.

Hrozilo 15 rokov

Obaja žiadali senát o čo najmiernejšie tresty. Tie nakoniec spoznali. "Za to sa odcudzujú Michal na trest odňatia slobody na deväť rokov nepodmienečne. Obžalovaná Lucia na trest odňatia slobody v trvaní šesť rokov nepodmienečne," vyniesla rozsudok sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne.

Spokojný mohol byť najmä Michal. Tomu hrozilo až 15 rokov. S drogami mal totiž problémy aj v minulosti. "Súd znížil pod hranicu trestnej sadzby desať rokov z dôvodu prevažujúceho pomeru poľahčujúcich okolností," uviedla sudkyňa. Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je. Na mieste sa totiž odvolala prokurátorka. Tej sa nepáčila výška trestov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy