Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanec obecného zastupiteľstva skončil u kukláčov, predával drogy
Zdielať na

Poslanec obecného zastupiteľstva skončil u kukláčov, predával drogy

KOSTOLNÁ VES / Dvadsaťšesťročný poslanec obecného zastupiteľstva z obce Kostolná Ves skončil v rukách kukláčov. Predával drogy. Policajti ho chytili v momente, ako sa vracal z nákupov. V taške našli 290 gramov marihuany. Tú plánoval predať narkomanom v okolí. Získal by z nej 1 249 dávok. Plány mu prekazili prievidzskí kriminalisti. Putoval do vyšetrovacej väzby.

"Podľa doterajších zistení František predával drogy na rôznych miestach v okrese Prievidza," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Zadržaný František je nielen dílerom drog, ale aj obecným poslancom v Kostolnej Vsi.

Komunálny politik sa teda rozhodol, že si vylepší rozpočet predajom drog. O všetkom vedeli prievidzskí kriminalisti. Udreli v momente, keď sa vracal z nákupu drog.

Nákup v Česku

"Drogy kúpil v noci v Českej republike, v Uherskom Hradišti," upresňuje Antalová. Skryl ich do ich tašky kamaráta, ktorý bol v aute s ním. Tesne pred tým ako prišiel domov, mu cestu skrížili kukláči. Našli presne to, čo hľadali.

"Expertíza potvrdila, že sa jedná o 290 gramov marihuany, z ktorej by sa dalo vyrobiť 1 249 obvykle jednorázových dávok drogy," povedala hovorkyňa. Okamžite skončil za mrežami a na krku má obvinenie z drogovej trestnej činnosti. V dedine, kde pôsobil ako poslanec a šéf miestnych futbalistov, spôsobila táto informácia rozruch.

Vyšetrovacia väzba

"Táto záležitosť ma prekvapila, nečakala som to. František je spolužiak môjho syna, poznám ho ako dobrého chlapca. Čo sa týka poslaneckých povinností, tie si plnil v poriadku," povedala starostka obce Mária Žofčinová.

S poslaneckou stoličkou sa nateraz môže rozlúčiť. Čaká ho stolička väzenská. V utorok ho policajti eskortovali na súd. Sudca okresného súdu v Prievidzi nakoniec rozhodol, že František strávi najbližšie týždne vo vyšetrovacej väzbe.

K skutku sa priznal

"Existuje obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, a preto ho sudca vzal do väzby," povedal hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Po opustení pojednávacej miestnosti mu do reči nebolo. Pred sudcom však vypovedal. "Počas výsluchu pred sudcom sa k činu priznal," dodal Tarabus.

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy