Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Novom Meste nad Váhom zasahovali kukláči. Zadržali dvoch ľudí
Zdielať na
Krimi

V Novom Meste nad Váhom zasahovali kukláči. Zadržali dvoch ľudí

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Jeden z obytných domov v Novom Meste nad Váhom obsadili desiatky policajtov maskovaných kuklami. Dôvodom bolo podozrenie na drogovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie. Kriminalisti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali muža a ženu.

Cieľom policajného zásahu bol 32 ročný Ľuboš z Nového Mesta nad Váhom. Ten bol už v minulosti odsúdený za drogovú trestnú činnosť.
 
Podľa polície muž svoju trestnú činnosť rozšíril aj o nedovolené ozbrojovanie. Podľa miestnych obyvateľov si kukláči počkali, kým Ľuboš vyjde von z prenajatého bytu na prvom poschodí. V tej chvíli ho zastavili a nasadili mu putá.

Našli, čo hľadali

"V Novom Meste nad Váhom príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s Pohotovostným policajným útvarom Trenčín zadržali 33 ročného Ľuboša V. , podozrivého z viacerých trestných činov," potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Následne kriminalisti z NAKA prehľadali mužovo auto a neskôr vykonali domovú prehliadku aj v byte. Našli, čo hľadali.

"Konkrétne bola zaistená zelená rastlinná sušina a biela kryštalická látka. V byte bola taktiež nájdená malokalibrová munícia," informoval Wäldl.

Známa firma

Ľuboš je polícii dobre známy. Jeho zatknutie sa TV JOJ podarilo nasnímať aj v máji minulého roka v neďalekej obci Kalnica. Kriminalisti tam vtedy vykonali rozsiahlu akciu zameranú proti drogovým dílerom a falšovateľom peňazí. Ľuboša po čase prepustili z väzby, no dlho na slobode nepobudol.

"V zmysle Trestného zákona hrozí Ľubošovi V. trest odňatia slobody v rozmedzí 10 až 15 rokov," informoval Wäldl.

V rukách polície skončila aj Ľubošova priateľka. Aj u nej totiž našli sušenú rastlinu.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy