Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Protidrogová razia v reštaurácii. Prevádzkar Matúš (26) skončil za mrežami
Zdielať na

Protidrogová razia v reštaurácii. Prevádzkar Matúš (26) skončil za mrežami

ŽIAR NAD HRONOM / Na rušnej ulici v Žiari nad Hronom vtrhli kukláči do reštaurácie. Zadržali 26-ročného prevádzkara, ktorý je obvinený z drogovej trestnej činnosti. Marihuanu pestoval v záhradke priamo pri reštaurácii.

Ozbrojení policajti s kuklami na hlavách vtrhli do reštaurácie neďaleko centra mesta krátko pred poludním, zamestnancov prekvapili. Na muške mali 26-ročného prevádzkára Matúša, ktorého už istý čas podozrievali z drogovej trestnej činnosti.

Marihuanové pole našli v záhradke vedľa reštaurácie. Asi 70 centimetrové rastliny mal muž zasadené v kvetináčoch pri plote.

"V zadnej časti reštaurácie našli policajti zelené rastliny," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Vrecko od korenín

Policajti prehľadali všetky priestory reštaurácie vrátane pivníc. Sušenú rastlinu našli v sklade v igelitovej taške, no aj v miestnosti pre personál, v skrinke s osobnými vecami v plastovej nádobe.

Zadržaný muž ju mal aj v aute v nenápadnom vrecúšku od korenín. "Podľa predbežných zistení z expertízneho skúmania by sa dalo zo zaistenej sušiny vyrobiť 255 až 725 jednorázových dávok," dodala Faltániová.

Mladíkovi hrozí za drogovú trestnú činnosť 10 rokov za mrežami. Obvinený Matúš je v policajnej cele. Počas víkendu bude súd rozhodovať o jeho vzatí do väzby.

Razia v Banskej Bystrici

Podobná razia prebehla aj v Banskej Bystrici. Policajti prehľadali bar na sídlisku Fončorda. S putami na rukách odviedli na policajnú stanicu troch mužov. Polícia k tejto razii neposkytla žiadne informácie.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy