Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Konopná cirkev žaluje štát, porušuje jej náboženskú slobodu
Zdielať na

Konopná cirkev žaluje štát, porušuje jej náboženskú slobodu

INDIANAPOLIS / Prvá konopná cirkev žaluje mesto Indianapolis i štát Indiana. Dôvodom sú zákony, ktoré znemožňujú držanie a užívanie marihuany a podľa predstaviteľov tejto cirkvi obmedzujú náboženskú slobodu.

Prvá konopná cirkev vznikla vďaka nedávno schválenému zákonu na podporu náboženskej slobody. Teraz sa domáha svojich práv a na súde v Indianapolis žaluje guvernéra Mikea Pencea a štátnu i miestnu políciu

Obžaloba tvrdí, že členovia cirkvi považujú marihuanu za sviatosť, ktorá "nás privádza bližšie k sebe i ostatným. Je to naša fontána zdravia, naša láska, ktorá nám pomáha vyliečiť sa z chorôb a depresie. Prijímame ju celým srdcom a dušou, jednotlivo, aj ako skupina," tvrdia podľa Fox News jej predstavitelia.

"Nechceme ľudí otráviť. Naopak, chceme ich vidieť zdravých a konope je predsa tou najzdravšou rastlinou v krajine," vyhlásil zakladateľ cirkvi Bill Levin.

Láska bez obmedzení

Rovnako obžaloba tvrdí, že štát Indiana, ktorý považuje držanie a užívanie marihuany za trestný čin, tým porušuje zákony štátu i celých USA.

"Prijímame právne kroky s cieľom zabezpečiť, že láska nebude mať v našej krajine žiadne obmedzenia," vysvetľuje Levin.

"Chceme pozvať predstaviteľov štátu Indiana, aby sa s nami s radosťou stretli na súde a vysvetlíme im naše náboženské hodnoty," dodal.

Bez marihuany

Levin založil cirkev 26. marca a tvrdí, že má viac ako tisíc členov. Sám seba označuje za ministra lásky a počas bohoslužieb chce hrať na harmoniku a kázať o láske, živote i smiechu.

Tá úvodná sa konala 1. júla a zaobišla sa bez marihuany. Zúčastnilo sa jej asi sto ľudí a na poriadok dohliadala dvadsiatka policajtov.

Pozrite si video z prvej bohoslužby novej cirkvi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy