Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Prahe horel sklad textilu, hasenie komplikovali tlakové fľaše
Zdielať na

V Prahe horel sklad textilu, hasenie komplikovali tlakové fľaše

PRAHA / V pražskej štvrti Vysočany v bývalom areáli strojárenskej spoločnosti ČKD horela továrenská hala. Na mieste zasahovalo 19 hasičských jednotiek. Požiar likvidovali dlhé hodiny. Nad Prahou stúpal čierny dym.

Špeciálne jednotky merali splodiny vo vzduchu. Pomáhal im v tom aj policajný vrtuľník. V horiacej hale sa nachádzali tlakové fľaše, ktoré zásah komplikovali, uviedol šéf pražských hasičov Roman Hlinovský.

"Na nešťastie ide dym skôr do centra," povedal Hlinovský s tým, že obyvatelia by mali dodržiavať preventívne opatrenie, teda nevetrať.

Nikto sa nezranil

Podľa informácií záchranku sa nikto nezranil. Okrem hasičov pomáhali pri likvidácii požiaru aj vrtuľníky. Polícia na mieste odkláňala dopravu.

Hovorkyňa pražskej záchranky Klára Fikejzová povedala, že záchranári pri zásahu v areáli bývalej ČKD len asistujú. Sanitka zatiaľ nemusela nikoho odvážať.

Pred pár dňami horelo aj v čínskom meste Tchien-ťin. Obrovská explózia otriasla priemyselnou oblasťou. Výbuch vyvolal nárazovú vlnu. Explózia si vyžiadal najmenej 50 mŕtvych, 700 ľudí sa zranilo. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy