Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Z ubytovne šľahali päťmetrové plamene, hasiči evakuovali dvesto ľudí
Zdielať na

Z ubytovne šľahali päťmetrové plamene, hasiči evakuovali dvesto ľudí

PRIEVIDZA / Päťmetrové plamene šľahajúce z druhého poschodia, hustý čierny dym a desiatky hasičov, policajtov a záchranárov. Takto to vyzeralo na sídlisku v Prievidzi. Hasiči evakuovali z turistickej ubytovne viac ako 200 ľudí. Hrozilo, že sa zadusia. Boli medzi nimi aj malé deti.

Z bytu na druhom poschodí ubytovne šľahali obrovské plamene. "Počul som niečo ako keby vybuchlo. Ležal som na posteli a smrad, síra. Najskôr išiel biely dym, potom začali praskať okná, a potom plamene," opisujú obyvatelia bytovky.

"Po príchode na miesto bolo zistené, že požiarom je zasiahnutá jedna bytová jednotka," informuje veliteľ zásahu Ivan Molnár. Chodby boli plné dymu. Ľudí z bytovky museli urýchlene evakuovať.

Nájomníci neotvárali

"Ja mám štvormesačné dieťa, začal som kričať z okna, aby mi preň prišli, lebo začalo kašľať, plakať," opisuje obyvateľ bytovky. "Najväčšou komplikáciou bol hustý dym, ktorý nám komplikoval orientáciu, a potom aj to, že nájomníci neotvárali, to nám sťažovali evakuáciu," hovorí veliteľ.

Hasiči a policajti dostali zo zadymenej bytovky von viac ako  200 jej obyvateľov. Potom sa ich ujali záchranári. Napriek rýchlemu zásahu hasičov zhorel byt na druhom poschodí do tla.

Výbuch televízora

Podľa informácií televízie JOJ jeho majiteľ tvrdil, že v momente ako spal, mu vybuchol televízor. Rýchlo teda ušiel a o pár sekúnd bol byt v plameňoch. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia," dodal Molnár.

Na mieste bol redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy