Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rakúska polícia zastavila auto, v ktorom bolo 86 migrantov
Zdielať na

Rakúska polícia zastavila auto, v ktorom bolo 86 migrantov

SANKT PÖLTEN / Rakúski policajti našli v nákladnom aute 86 vyčerpaných utečencov. V nákladiaku sa nachádzalo 16 detí, aj ženy v ôsmom mesiaci tehotenstva. Policajti auto zastavili na diaľnici A1 pro Sankt Pöltene, informoval agentúra APA.

Policajný hovorca Johann Baumschlager označil tento prípad za "zďaleka najhorší" svojho druhu v Dolnom Rakúsku, ktorý šokoval aj skúsených policajtov.

Auto zastavila hliadka diaľničnej polície pri odpočívadle Völlerndorf, pretože sa jej zdalo preťažené. Vodič po zabrzdení vyskočil z kabíny a ušiel. Pátranie po ňom bolo napriek nasadeniu vrtuľníka a služobných psov neúspešné.

Deti aj tehotné ženy

V skupine 86 utečencov bolo 60 ľudí z Afganistanu, 20 z Iraku a šesť z Pakistanu. Zahŕňala aj 16 detí vo veku od päť mesiacov do 14 rokov a troch mladistvých. Na ceste boli podľa Baumschlagera 12 hodín bez prestávky.

V nákladiaku boli deti aj tehotné ženy:

SITA

Tehotnú ženu, ktorá počas cesty utrpela kolaps obehovej sústavy, previezli do fakultnej nemocnice v Sankt Pöltene. Utečenci nevedeli povedať, kde sa začala ich strastiplná cesta autom. Pred ňou absolvovali ešte dlhý pochod.

Česká polícia chytila slovenského vodiča, ktorý chcel do Nemecka previesť utečencov z Afganistanu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy