Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fidel Castro sa objavil na verejnosti, diskutoval o zmene klímy
Zdielať na

Fidel Castro sa objavil na verejnosti, diskutoval o zmene klímy

HAVANA / Bývalý prezident Kuby Fidel Castro sa len zriedkavo ukazuje na verejnosti. Štátne médiá zverejnili videá a fotografie Castra so zástupcami firiem na výrobu potravín.

Osemdesiatosemrčoný Fidel Castro sa stretol so zástupcami firiem na výrobu syrov, aby s nimi hovoril o klimatických zmenách.

Castrove verejné vystúpenie prišlo len niekoľko dní po tom, ako sa Kuba a USA dohodli na obnovení diplomatických vzťahov a na otvorení svojich ambasád, píše CNN.

Castra na poste prezidenta nahradil v roku 2008 jeho brat Raúl. Fidel mu úrad odovzdal dočasne aj v roku 2006, kým absolvoval náročnú operáciu.

V apríli médiá zverejnili fotografie Fidela Castra na stretnutí s predstaviteľmi Venezuely a opísali ho ako vitálneho. Kubánsky revolučný vodca v tomto prípade vystúpil na verejnosti po viac ako roku.

Fidel Castro veľa o obnovení diplomatických vzťahov nepovedal. V decembri jeho neter uviedla, že Fidel musel zohrať úlohu v rozhodovacom procese, ktorý viedol k historickému prelomeniu vzťahov medzi Kubou a Spojenými štátmi.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy