Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Castro venoval Chávezovi pieseň
Zdielať na

Castro venoval Chávezovi pieseň

HAVANA / Až kým nás smrť nerozdelí. Táto veta platí nielen pri manželských zväzkoch, rovnakú silu má aj pri dlhoročných priateľstvách. Na jedného z najoddanejších blízkych ľudí si stále spomína aj bývalý kubánsky líder, Fidel Castro. Stále trúchli za Hugom Chávezom. Na pamiatku spoločne prežitých chvíľ mu dokonca nechal zložiť pieseň.

Fidel konečne na verejnosti

Poslednú dobu sa na verejnosti už takmer neobjavuje. Len v médiách sa sem-tam objaví jeho fotografia ako dôkaz, že ešte žije.

Teraz však urobil Fidel Castro výnimku. Tento 87 ročný kubánsky líder na dôchodku, sa v obklopení detí a vojakov objavil na inaugurácii jednej z havanských škôl.Okrem tém ako globálneho otepľovanie, ceny ropy a produkcii potravín, na nej predstavil aj pieseň venovanú jeho oddanému priateľovi. Nieje to nik iný ako nedávno zosnulý venezuelský prezident, Hugo Chávez.

"Zložili ju vynikajúci kubánski skladatelia a hudobníci. Volá sa Návrat priateľa", prezradil o novej piesny Fidel Castro.

Castro, ktorý odstúpil z prezidentského kresla pre zdravotné problémy, neskrýval dojatie. S Chávezom udržiaval blízke vzťahy dlhé desaťročia. Po jeho smrti ho nazval najlepším priateľom Kuby.

Koniec Huga Cháveza

Vo veku 58 rokov prehral boj s rakovinou. Tento venezuelský prezident a latinskoamerický líder s autoritatívnymi sklonmi vládol od roku 1999. Venezuelu viedol cestou socializmu. Aj preto sa v posledných mesiacoch liečil práve na Kube.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy