Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Fidel Castro žije, tvrdí Kuba a ponúka fotografie
Zdielať na
Zahraničie

Fidel Castro žije, tvrdí Kuba a ponúka fotografie

Zdroj: Twitter

HAVANA / Kubánske médiá po piatich mesiacoch zverejnili fotografie bývalého vodcu Fidela Castra. Zachytávajú osemdesiatosemročného exprezidenta v rozhovore so študentom univerzity. Snímky majú poprieť fámy o údajnej Castrovej smrti.

Dvadsaťjeden fotografií Fidela Castra zverejnila kubánska komunistická strana.

Castro na nich sedí mierne zhrbený, ale evidentne v dobrej nálade a diskutuje o súčasnej politickej situácii s predsedom hlavnej študentskej asociácie na Univerzite v Havane Randym Perdoma Garcíom. Stretnutie sa údajne uskutočnilo 23. januára. 

Fotografie zverejnené v noci na utorok sú prvé, ktoré sa na internete objavili od augusta minulého roku, kedy sa Castro stretol s venezuelským prezidentom Nicolásom Madurom.

Twitter

Špekulácie o Castrovom zdraví zintenzívneli v súvislosti s novunadviazaním diplomatických stykov Kuby a USA, ktoré v polovici decembra oznámili hlavy oboch krajín Raúl Castro a Barack Obama.

Twitter

Castro, ktorý pravidelne prispieval do kubánskych médií vlastným stĺpčekom, sa odmlčal. Pred týždňom mal však vyjadriť podporu procesu zbližovania, aj keď Spojeným štátom vraj stále nedôveruje.

Zdielať na

Najčítanejšie správy