Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pád lietadla pri Trogire vystrašil dovolenkujúcich Slovákov
Zdielať na

Pád lietadla pri Trogire vystrašil dovolenkujúcich Slovákov

KASTEL STAFILIC / Vo štvrtok podvečer sa v Slovákmi vyhľadávanom Chorvátsku zrútilo lietadlo. A to neďaleko obľúbenej destinácie Trogir. Pri nešťastí zomreli dvaja ľudia. Pád stroja zachytili dovolenkári, ktorí oddychovali na pláži.

Na pláži bolo v čase havárie približne dvesto dovolenkárov, medzi nimi i Slováci, pre ktorých je Chorvátsko jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácii.

Turisti si všimli, že lietadlo letí nízko. "Pilot sa to ešte snažil vyrovnať," opisuje situáciu Slovenka Petra Karičková. Podľa svedkov krátko pred zrútením zachytilo prístrešok jedného z hotelov, a preto došlo k pádu. 

Traja pasažieri

Pilot sa po náraze chcel vyhnúť dovolenkárom na pláži, a tak sa v poslednej chvíli stočil so strojom k betónovej terase hotela.

K troskám okamžite pribehli ľudia. "Medzi prvými Slováci, Česi a Maďari," uviedol Slovák Marek Karička. Snažili sa pomôcť pasažierom v lietadle. V čase nehody sedeli v stroji tri osoby.

Dve zomreli a jeden pasažier skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici v Splite.

Facebook/Marek Karička

Splitská polícia zatiaľ totožnosť obetí nepotvrdila. Potvrdila len, že telo druhej obete našli uviaznuté v pilotnej kabíne v mori.

Príčiny havárie už vyšetruje miestna polícia.

Slovenské more

Iba 40 percent Slovákov sa v roku 2015 cez leto chystá na dovolenku. Najžiadanejšou zahraničnou dovolenkovou destináciou Slovákov je aj tento rok Chorvátsko.

Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý v máji robila agentúra TNS Slovakia prostredníctvom internetu na vzorke 1 000 respondentov.

V Chorvátsku sa zrútilo lietadlo s troma pasažiermi, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy