Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lietadlo spoločnosti Ryanair núdzovo pristálo vo Varšave
Zdielať na

Lietadlo spoločnosti Ryanair núdzovo pristálo vo Varšave

VARŠAVA / Pre falošnú bombovú hrozbu pristálo vo štvrtok na varšavskom letisku Modlin dopravné lietadlo spoločnosti Ryanair letiace z Osla do Varšavy. Stroj pristál bezpečne a všetkých 168 pasažierov z neho v poriadku vystúpilo. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

Privolaní pyrotechnici stroj prehľadali a výsledok ukázal, že na palube žiadna výbušnina nie je. Polícia oznámila, že muža, ktorý falošnú správu o bombe zatelefonoval, už zadržala.

Ryanair uviedol, že poplach sa spustil po tom, čo anonymný volajúci varoval, že na palube jedného z lietadiel spoločnosti v Poľsku je nainštalované výbušné zariadenie. 

"Pristátie na letisku Modlin prebehlo bezpečne a všetci pasažieri zo stroja v poriadku vystúpili," uviedla hovorkyňa letiska Magdalena Bojarska. Povedala tiež, že kapitán lietadla žiadal o povolenie k núdzovému pristátiu. Letisko následne dočasne zastavilo všetky prílety a odlety ostatných strojov. 

Hackerský útok

Len pred pár dňami zrušili poľské aerolínie pre podozrenie z hackerského útoku desiatky letov. Týkalo sa to domácich i medzinárodných trás.

Hackerský útok paralyzoval počítače leteckej spoločnosti LOT. Zrušenie sa dotklo približne 1 400 pasažierov, ktorí plánovali letieť do Hamburgu, Düsseldorfu, Kodane a domácich destinácií.

Lietadlo spoločnosti Ryanair muselo núdzovo pristáť vo Varšave, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy