Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lietadlo smerujúce do Londýna sa vrátilo do Bratislavy, pre svietiacu kontrolku
Zdielať na

Lietadlo smerujúce do Londýna sa vrátilo do Bratislavy, pre svietiacu kontrolku

BRATISLAVA / Rozruch na letisku Milana Rastislava Štefánika. Piloti stroja na pravidelnej linke do Londýna sa vo štvrtok ráno museli vrátiť do Bratislavy. Dôvodom bola signalizovaná technická porucha. Informáciu televízii JOJ potvrdilo letisko aj spoločnosť, ktorej dopravný Boeing 737 patrí.

Stroj mal namierené na londýnske letisko Stansted. Boeing patrí spoločnosti Air Explore a letel v službách nízkonákladových aeroliniek Ryanair. 

Preventívny návrat

Posádka sa zachovala maximálne profesionálne, zhodli sa leteckí odborníci, ktorých oslovila televízia JOJ. Napriek tomu, že išlo o signalizáciu menej závažnej poruchy, s ktorou bol Boeing letuschopný, vrátili sa radšej na letisko. 

"Piloti lietadla leteckej spoločnosti Air Explore, ktoré prenajíma lietadlo pre spoločnosť Ryanair, zistili po pravidelnom odlete o 6:20 z Bratislavy do Londýna signalizáciu asymetrického vysunutia klapiek," potvrdila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Porucha signalizácie

Posádka krúžila zo strojom v okolí Bratislavy. Z bezpečnostných dôvodov sa pred pristátím rozhodla vypustiť palivo. Pasažieri cestujúci do Londýna neboli v bezprostrednom nebezpečenstve. "Piloti sa rozhodli, že sa vrátia do Bratislavy a po vypustení paliva, zhruba po 45 minútach sa lietadlo vrátilo," dodala Ševčíková.

Cestujúci počkali na náhradné lietadlo v priestoroch letiska Milana Rastislava Štefánika, ktorým následne odleteli do Londýna.

Riaditeľ spoločnosti Air Explore, ktorému lietadlo patrilo, televízii JOJ potvrdil, že lietadlo, ktoré sa vrátilo po štarte do Bratislavy, bolo v poriadku. Išlo len o chybu signalizácie v kokpite pilotov. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy