Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najkratší let na svete. NIKI chce lietať z Bratislavy do Viedne
Zdielať na

Najkratší let na svete. NIKI chce lietať z Bratislavy do Viedne

BRATISLAVA/VIEDEŇ / Aerolínie Fly Niki chcú spustiť v blízkej dobe let z Bratislavy do Viedne. Let má nahradiť hodinovú cestu autobusom. Informovali o tom Hospodárske noviny.

"Bude to najkratší let medzi dvoma štátmi na svete," povedal CEO spoločnosti Aviation Cluster Slovakia Martin Miklánek. Podľa Hospodárskych Novín bude let trvať päť minút.

Autobusom to trvá ne viedenské letisko približne hodinu. Cena letenky by mala podľa dostupných informácií začínať približne na desiatich eurách. Linka má začať lietať od 1. apríla 2015.

Pozrite si inštruktážne video leteckej spoločnosti Fly Niki:

Brusel aj Mallorca

Od apríla je spoločnosť NIKI pripravená lietať aj do Bruselu a v letných mesiacoch do vyhľadávaného španielskeho letoviska Palme de Mallorca.

"Bratislava sa stane súčasťou globálnej siete leteckých dopravcov. Bude to znamenať významnú kvalitatívnu zmenu a nás, leteckú spoločnosť NIKI teší, že sa môžeme podieľať na tomto vývoji. Dynamický hospodársky rozvoj a nárast slovenského trhu vzbudzujú náš veľký záujem a našim cieľom je, aby sme sa v Bratislave čo najlepšie adaptovali," povedal generálny riaditeľ spoločnosti NIKI Christian Lesjak.

Jedenásťkrát za týždeň

Letecká linka spoločnosti NIKI (HG8992) bude každý deň, od pondelka do piatku, odlietať z Bratislavy o 6:00 ráno s príletom do Bruselu o 7:35. Linka HG8993 bude odlietať z Bruselu o 8:10, s príletom do Bratislavy o 9:55.

Večer bude z Bratislavy odlietať o 18:45, prílet do Bruselu je o 20:20. Spiatočný let bude štartovať z Bruselu o 20:55 s pristátím v Bratislave o 22:40.

V nedeľu bude zabezpečený večerný odlet a prílet. Spolu sa tak do a z Bratislavy bude lietať jedenásťkrát za týždeň. Každý deň okrem soboty 

Palma de Mallorca

Novinku predstavujú aj lety s priamym spojením medzi Bratislavou a mestom Palma de Mallorca. Každý utorok bude NIKI odlietať o 8:55 z Malorky s príletom do Bratislavy o 11:25. Z Bratislavy odletí o 12:10, na Malorke pristane o 14:35.  

Vo štvrtok a v sobotu bude odlietať lietadlo z Malorky do Bratislavy o 14:45, v hlavnom meste pristane o 17:15. Následne o 18:00 vzlietne z Bratislavy a pristane v Palma de Mallorca o 20:25.

Z Bratislavy do Dubaja

Spoločnosť Niki, rakúska dcéra nemeckého prepravcu Air Berlin, zvažuje presunutie niektorých letov na bratislavské letisko. Informovala o tom v stredu rakúska tlačová agentúra APA, ktorá citovala spravodajský portál Austrian Aviation Net.

Letecká spoločnosť Niki má začať z Bratislavy lietať v apríli budúceho roka, medzi inými destináciami aj do Bruselu. Plán je údajne predmetom intenzívnych neoficiálnych rokovaní, uviedol portál bez citovania zdrojov.

Letisko nekomentuje

Air Berlin informáciu nekomentoval a k plánom spoločnosti Niki prevádzkovať pravidelné linky do viacerých európskych miest sa zatiaľ nechcelo vyjadriť ani bratislavské letisko.

"V tejto chvíli nebudeme nič komentovať. Počkajte si na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční na budúci týždeň," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Letiska Bratislava Veronika Ševčíková. Podľa agentúry APA sa má tlačová konferencia uskutočniť 4. decembra.

VIAC ČÍTAJTE TU: Z Bratislavy má lietať spoločnosť Niki

Súvisiace články

Najčítanejšie správy