Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Putin: Rusko nie je agresívne, len sa bránime
Zdielať na

Putin: Rusko nie je agresívne, len sa bránime

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin odmietol, že by Rusko plánovalo napadnúť Severoatlantickú alianciu. Povedal to v rozhovore pre taliansky denník Corriere della Sera a zdôraznil, že také niečo si zdravý človek myslieť nemôže.

"Čo sa týka obáv niektorých krajín z možných agresívnych akcií zo strany Ruska, myslím, že len človek, ktorý nie je zdravý si môže predstaviť, že by Rusko zrazu napadlo NATO," vyhlásil Putin v rozhovore pre Corriere della Sera.

Obávajú sa toho najmä v bývalých sovietskych pobaltských republikách, ktoré sú v súčasnosti členmi aliancie. Dôvodom je postup Moskvy v ukrajinskej kríze.

Obviňuje Američanov

Ruský prezident v tejto súvislosti obvinil Spojené štáty americké, že na takéto obavy vsádzajú, aby vytvorili obraz nepriateľa a podporili tým svoje ambície na zachovanie vedúceho postavenia vo svete.

Aj konflikt na Ukrajine je podľa neho výsledkom "neprofesionálneho správania" USA.

"Chcem vám povedať, že od Ruska sa netreba ničoho báť," vyhlásil Putin. Rusko podľa neho nevedie agresívnu politiku a je len nútené reagovať na existujúce hrozby voči nemu.

Američania pred pár dňami zverejnili video s tým, že ruská stíhačka provokovala ich torpédoborca. Rusi tvrdia opak. Pozrite si autentické video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy