Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Ako sa stať moslimom? Česi ponúkajú manuál!
Zdielať na

Ako sa stať moslimom? Česi ponúkajú manuál!

PRAHA / Allahu akbar, mami, od rána som moslim. Takýto šok môžu prežiť rodičia v Česku. Internetové stránky sharia4czechia.com poskytujú kompletný návod, ako prestúpiť na islam. Konvertovať môžu i deti. A to celkom v tichosti.

Na českom webe sharia4czechia.com sa uvádza, že v prípade neplnoletosti môžu prívrženci islamu konvertovať v tajnosti. Niektorí totižto majú strach, že by im rodičia mohli ublížiť.

České deti môžu využívať návod, ako v tichosti prijať Alláha ako svätého Boha a islam ako svoju prvú a jedinú vieru.

Za pomoci obrázkov je v šiestich krokoch podrobne vysvetlené, za kým ísť, čo si odriekať, ako sa správať - všetko bez vedomia rodičov.

Islam nemá jasnú autoritu

Portál Blesk.cz vyspovedal odborníkov, aby sa vyjadrili ku kontroverznej výzve. "Administrátori tohto webu sú partiou horlivcov," myslí si orientalista Bronislav Ostřanský z Akadémie vied v Českej republike.

Server rovnako zistil, že internetová stránka je iba iniciatívou propagujúcou islamské náboženstvo, nemá ísť teda o oficiálnu stránku moslimov. Blesk administrátora webu anonymne kontaktoval a ten ochotne poskytol rady, ako sa stať moslimom.

Islam nemá jasne stanovenú autoritu. "Nepozná hierarchiu ako kresťanská cirkev," potvrdil Ostřanský. "Moslim si môže vybrať autoritu. Pre každého to môže byť niekto iný, napríklad neznámy šejk," dodal odborník.

Nezabudnuteľný masaker

Medzi moslimské krajiny patrí nepochybne napríklad Turecko. Tamojší úrad pre dohľad nad náboženskými záležitosťami nedávno vyzval mužov, aby nenosili náušnice. Podľa islamského učenia ide totižto o hriech. Muži nesmú nosiť ženské ozdoby.

Náušnice však nie sú až takým veľkým problémom. Oveľa väčšie vrásky robia vyznávačom islamu posmešky z proroka Mohameda, ktoré sa nedávno objavili na titulnej stránke satirického týždenníka.

Svetom pred dvoma týždňami otriasol masaker v parížskej redakcii Charlie Hebdo. Boh je veľký, kričali útočníci. Následne brutálne zavraždili dvanásť ľudí.

Amatérske video zachytilo moment popravy v Paríži. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre slabšie povahy a maloletých divákov:

Hrozba ďalších útokov

Len pred piatimi dňami zadržala nemecká polícia radikálnych moslimov, ktorí sú podozriví z podpory terorizmu. Turci chceli verbovať moslimov pre boj v radoch radikálneho hnutia Islamský štát.

Radikálni islamisti sa na novom videu vyhrážajú ďalšími útokmi. Moslimov na Západe vyzývajú, aby vraždili, pálili autá a domy. "Zdôrazňujem všetkým Francúzom, ktorí si myslia, že sa Islamský štát nedostane do Európy," začína prvý z militantov.

"S božou pomocou sa tam dostaneme. Budeme rozširovať svoje pôsobenie v Európe - vo Francúzsku, Belgicku, Nemecku, Švajčiarsku i USA. Prihováram sa všetkým mojim bratom, ktorí sa nemôžu pripojiť k Islamskému chalifátu: Bráňte sa všetkými prostriedkami, zabite ich, zničte ich, podpáľte im autá a domy! Hovorím vám, ak uvidíte policajta, zabite ho! Zabite ich všetkých!  Zabite všetkých neveriacich, ktorých uvidíte na ulici!" vyhlásil muž na videu.

internet

internet

Súvisiace články

Najčítanejšie správy