Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vykradli účty nezvestných pasažierov letu MH370, chýbajú tisícky eur
Zdielať na

Vykradli účty nezvestných pasažierov letu MH370, chýbajú tisícky eur

KUALA LUMPUR / V prepočte vyše dvadsaťpäťtisíc eur zmizlo z bankových účtov niekoľkých cestujúcich malajzijského lietadla, ktoré sa stratilo v marci na trase z Kuala Lumpur do Pekingu a doposiaľ sa nenašlo. Malajzijská polícia v súvislosti s prípadom zatkla úradníčku banky a tiež jej manžela.

"Polícia prezerá záznamy z kamier, ktoré sú umiestnené v banke," konštatoval vyšetrovateľ Izaby Abdul.

Upresnil tiež, že peniaze z účtu troch pasažierov najprv previedli na účet štvrtého pasažiera. Odtiaľ ich následne v priebehu júla vyberali v menších častiach v rôznych bankomatoch.

"Zmiznutie peňazí zaregistrovali banky presne 18. júla. Najprv začali vnútorné vyšetrovanie, až následne sa obrátili na políciu. To bolo 2. augusta," dodal pre The Star Online príslušník miestnej polície.

SITA

10 rokov väzenia

Podľa malajzijských zákonov hrozí vinníkovi za tento zločin trest vo výške desiatich rokov za mrežami. Ekvivalentom je pokuta vo výške 150 000 ringgitov (vyše 35 tisíc eur).

SITA

Let MH70 s 239 pasažiermi zmizol bez stopy 8. marca. Podľa satelitných údajov sa stroj odchýlil od svojej trasy a po niekoľkých hodinách sa pravdepodobne zrútil niekde do Indického oceánu.

Stratený let MH370 v prehľadávanej oblasti nie je. Špeciálna ponorka Bluefin 21 nenašla žiadne trosky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy