Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príbuzní pasažierov nezvestného lietadla dostali prvé odškodné
Zdielať na

Príbuzní pasažierov nezvestného lietadla dostali prvé odškodné

KUALA LUMPUR / Príbuzným cestujúcich z nezvestného malajzijského lietadla začínajú poisťovne vyplácať odškodné. Prvých sedem rodín dostalo počiatočnú čiastku vo výške 50 tisíc dolárov (37 tisíc eur), píše britská BBC.

Kompenzáciu zatiaľ obdržalo šesť malajzijských rodín a jedna čínska.

Poisťovne zvažujú požiadavky štyridsiatich ďalších rodín Číňanov, ktorý cestovali v lietadle.

Vyplatenie pozostalých má na starosti spoločnosť Malaysia Airlines.

Príbuzní všetkých 239 pasažierov, ktorí boli na palube, môžu podľa BBC požadovať až 175 tisíc dolárov (približne 130 tisíc eur) za každého pasažiera.

Vedci analyzujú zvuk, ktorý by mohol patriť zmiznutému lietadlu. Pozrite si priloženú reportáž:

Let MH370 sa 8. marca stratil cestou z malajzijskej metropole Kuala Lumpur do Pekingu. Doteraz neboli nájdené žiadne trosky.

Námestník malajzijského ministra zahraničných vecí Hamzah Zainudin zdôraznil, že vláda ešte neoznačila lietadlo za stratené. "Ohľadom plného odškodného musíme počkať, kým neoznačíme záležitosť letu MH370 za uzavretú," povedal.

Utajené skutočnosti

Príbuzní pasažierov doteraz neprijali predpoklad, že ich blízki sú už po smrti. Podozrievajú úrady, že pred nimi taja skutočnosti. Niektoré z rodín sa spojili a snažia sa získať päť miliónov, aby ich ponúkli tomu, kto poskytne akékoľvek informácie o lietadle.

Príbuzní sú zúfalí. Nedokážu sa vysporiadať so stratou svojich blízkych:

Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že sa lietadlo odklonilo od svojej pôvodnej trasy a zrútilo sa do Indického oceánu. Pátranie sa sústreďuje práve v oblasti indických vôd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy