Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hlavným podozrivým zo zmiznutia malajzijského lietadla je pilot
Zdielať na

Hlavným podozrivým zo zmiznutia malajzijského lietadla je pilot

KUALA LUMPUR / Hlavným podozrivým v prípade nezvestného malajzijského lietadla je prvý pilot. Vyplynulo to zo záverov vyšetrovania malajzijskej polície. Kapitán Zaharie Ahmad Shah údajne nemal odo dňa zmiznutia lietadla dohodnuté žiadne akcie.

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines zmizlo krátko po štarte z Kuala Lumpur s 239 ľuďmi na palube. Napriek usilovnému pátraniu sa doposiaľ nenašlo.

Vyšetrovanie malajzijskej polície zatiaľ ako príčinu nešťastia nevylúčilo mechanické zlyhanie, ale ako najpravdepodobnejší scenár uvádza úmyselný ľudský zásah. Podozrenie padlo na kapitána Zaharie Ahmada Shaha. Zbytok posádky sa v tejto súvislosti nespomína.

Okrem toho, že po dátume zmiznutia nemal nič dohodnuté, na jeho domácom letovom simulátore sa našli naprogramované lety ďaleko do južnej časti Indického oceánu, čo je podľa vyšetrovateľov najpravdepodobnejšie miesto pádu lietadla.

Pozrite si video z pátrania po lietadle:


Polícia by sa mala k tejto veci oficiálne vyjadriť v najbližších hodinách.

Údaje, ktoré poskytla satelitná spoločnosť Inmarsat ukázali, že sa lietadlo odklonilo od plánovanej trasy a zatočilo doľava nad Indický oceán. Predpokladá sa, že mu po niekoľkých hodinách došlo palivo a zrútilo sa do mora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy