Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čierny rok Malaysia Airlines. Došlo aj na sexuálny škandál na palube!
Zdielať na

Čierny rok Malaysia Airlines. Došlo aj na sexuálny škandál na palube!

KUALA LUMPUR / Tento rok je pre Malaysia Airlines neslávny. Najprv v marci zmizlo lietadlo s 239 pasažiermi bez stopy, neskôr v júli zostrelili ďalší stroj s takmer 300 ľuďmi na palube nad Ukrajinou. Momentálne spoločnosť čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania.

Stewarda spoločnosti Malaysia Airlines zadržali vo Francúzsku po tom, čo ho austrálska cestujúca obvinila, že ju sexuálne obťažoval. Údajne mal palubný sprievodca zneužiť jej strach z lietania, píše britský The Daily Mail

Steward zneužil situáciu

Austrálska pasažierka sa na stewarda sťažovala po pristátí na parížskom letisku Charles de Gaulle. Vo svojej výpovedi povedala, že palubnú posádku ihneď upovedomila, že má strach z lietania, čo podľa nej využil zamestnanec leteckej spoločnosti.

Palubný sprievodca sa posadil vedľa nej a pod zámienkou upokojenia ju sexuálne obťažoval, tvrdí pasažierka. Steward letu MH 20 sa k incidentu vyjadriť nechcel.

Spoločnosť Malaysia Airlines prisľúbila pomoc pri vyšetrovaní. Dodala, že "bezpečnosť, pohodlie a blaho ich cestujúcich sú vždy najvyššou prioritou spoločnosti".

"Od svojich zamestnancov očakávame korektné správanie, Neakceptujeme správanie, aké je v obvinení," vyjadrila sa spoločnosť.

Zmiznuté lietadlo

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines zmizol za záhadných okolností v marci. Na palube bolo 239 pasažierov, ktorí cestovali z Kuala Lumpur do Pekingu.

Doposiaľ nenašli žiadnu stopu a leteckú spoločnosť skritizovali za riešenie situácie, Záhadu zmiznutého lietadla možno nikdy nevyriešime, pripúšťa Malajzia.

SITA

Zostrelené lietadlo

V polovice júla zostrelili lietadlo tej istej spoločnosti nad východnou Ukrajinou. Pri tragédii prišlo o život 298 osôb, Lietadlo zostrelili povstalci omylom, tvrdia Američania.

Holandsko vyhlásilo štátny smútok, obete sú na ceste domov. Pozrite si priloženú reportáž:


Letecká spoločnosť sa po katastrofách zmieta vo finančných problémoch. Štátny investičný fond Khazanah Nasional, ktorý riadil leteckú spoločnosť dlhé roky, uviedol, že plánuje odkúpiť chýbajúce percentá vlastníckeho podielu a urobiť "kompletnú generálnu opravu".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy