Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Malajzia zverejnila utajované dáta o zmiznutom boeingu
Zdielať na

Malajzia zverejnila utajované dáta o zmiznutom boeingu

KUALA LUMPUR / Malajzijská vláda zverejnila satelitné dáta, ktoré viedli vyšetrovateľov k domienke, že zmiznuté lietadlo spoločnosti Malajsia Airlines sa zrútilo v južnej časti Indického oceánu. K dátam sa dostali najskôr príbuzní cestujúcich. Tí žiadali úrady o väčšiu transparentnosť. Následne boli médiám poskytnuté kópie, píše server BBC News.

Utajené skutočnosti

Rodiny nezvestných cestujúcich ostro kritizujú malajzijskú vládu za riešenie katastrofy. Príbuzní obviňujú Malajziu, že im spočiatku poskytovala neúplné informácie a množstvo údajov zatajila, píše BBC News.

Malajzijský úrad pre civilné letectvo uviedol, že pracuje na zverejnení komunikačného protokolu a technickom popise analýzy. Dokument má 47 strán.

Vypnuté systémy

Úrady zahŕňajú elektronickú komunikáciu medzi zariadením Inmarsat na palube lietadla a pozemnou stanicou. Tie sa počas letu boiengu každú hodinu prepojili. Tieto signály neboli určené k vystopovaniu lietadla. Vyšetrovatelia nemali pri pátraní iné údaje, pretože komunikačné systémy lietadla boli vypnuté.

Pátranie je stále neúspešné. Vyšetrovatelia pripúšťajú aj najhoršie scenáre, ku ktorým mohlo dôjsť na palube. Jasnovidci tvrdia, že boeing zmizol za pomoci iného lietadla a je ukrytý v Japonsku.

Podľa jasnovidca je lietadlo na tajnej základni. Pozrite si priloženú reportáž:

Vlastné zdroje

Let MH370 zmizol 8. marca počas svojej cesty z Kuala Lumpur do Pekingu. Na palube bolo 239 cestujúcich. Doposiaľ nie je jasné, prečo lietadlo zmizlo. Údaje satelitov majú dokazovať, že sa stroj zrútil ďaleko od pobrežia Austrálie.

SITA

Morské dno prehľadáva západne od mesta Perth robotická ponorka Bluefin-21. Očakáva sa, že oblasť opustí v stredu 31. mája a vráti sa na základňu. Austrálska vláda sa pripravuje na prieskum morského dna. Akciu bude financovať zo súkromných zdrojov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy