Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Môj syn prežil chemický útok, ukazuje srdcervúce video
Zdielať na

Môj syn prežil chemický útok, ukazuje srdcervúce video

DAMASK / Konečne prvé pozitívne video prichádza zo Sýrie po strašnom masakri, v ktorom údajne po použití chemických zbraní zahynulo viac ako tisíc nevinných civilistov, nevynímajúc deti. Video, na ktorom otec padá k zemi v slzách premožený šťastím, že jeho malý synček je nažive, nenechalo bez dojatia už viac ako pol milióna ľudí po celom svete...

Šťastný otec dojal svet

Takto plakať a reagovať môže jedine rodič, ktorý sa už so svojím dieťaťom dávno rozlúčil. Malé dieťa v náručí ľudí v Zamalke, rebelmi obsadeného predmestia Damasku, je totiž znovunájdeným synom, ktorý sa po údajných chemických útokoch v hlavnom meste Sýrie stratil a tak rodičia mysleli, že je jednou z obetí.

Muž v slzách a dojatí padá k zemi a nemôže stále uveriť, že dieťa v jeho náruči je skutočne jeho synom. Na chvíľu mu priatelia dieťa museli zobrať, pretože to vyzeralo, že od šťastia muž omdlie, no už čoskoro sa mohol naplno venovať dieťatku.

Otáznik nad Sýriou

Toto video uploadli na internet sýrski aktivisti a je jedným z tých trpko pozitívnych videí, akými môžeme byť svedkami po hrôzostrašnom masakri v krajine na Blízkom východe. Okamžite si získalo srdcia viac ako pol milióna užívateľov YouTube, ako prvý zverejnil video denník The Washington Post.

Minulý týždeň sa totiž toto miesto stalo cieľom útokov na civilné obyvateľstvo, zomrelo totiž viac ako tisíc ľudí, medzi nimi aj deti, a to priamo počas návštevy inšpektorov OSN. Okamžite vznikli špekulácie, že nešlo len tak o hocijaký útok, ale že boli pri ňom použité aj chemické zbrane, čo sýrska vláda vyhlásila za "absolútnu lož". Viac si k útokom prečítajte TU!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

YouTube.com/HadiHdHod

Súvisiace články

Najčítanejšie správy