Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž v spodnej bielizni so zbraňou v ruke vystrájal v Liptovskom Mikuláši
Zdielať na

Muž v spodnej bielizni so zbraňou v ruke vystrájal v Liptovskom Mikuláši

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Partnerské problémy sa zvláštnym spôsobom rozhodol riešil muž v Liptovskom Mikuláši. Len v spodnej bielizni a so zbraňou v ruke vystrájal v centre mesta. Nikomu našťastie neublížil, v krvi mal takmer dve a pol promile.

Svedkom podivného správania polonahého muža sa stala zamestnankyňa herne, ktorá sídli priamo v dome kultúry.

"Prišiel ku mreži a začal mi lomcovať celou mrežou a ja som mu povedala, že ho nepustím dnu, že je polonahý. Mal len také sivé boxerky a bol asi aj bosý a mal niečo v ruke, asi zbraň," opisuje zamestnankyňa herne Nadežda.

"Podľa prijatého oznámenia, sa mal pred bývalým Domom armády pohybovať muž so zbraňou. Mal vykrikovať, že ho žena pripravila o majetok," informuje hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík. Okrem vulgarizmov od neho krupiérka ani policajti nič iné nepočuli. Zbraň, ktorú mal pri sebe, údajne aj použil. Podľa nepotvrdených informácií malo ísť o vojenskú vzduchovku.

"Prišli potom štátni policajti a tí mi povedali, že strieľal, že ho potom vzali na psychiatriu," pokračuje Nadežda. "Po príchode na miesto policajti našli za Domom kultúry ležať v tráve muža a vedľa neho bola neznáma zbraň. Tú policajti zaistili a dezorientovaného 48-ročného muža predviedli na policajný útvar," hovorí Moravčík. V krvi mal bezmála 2,5 promile alkoholu. Priamo z policajného oddelenia ho záchranári odviezli do nemocnice.

"Vykonaným preverovaním bolo zistené, že muž je držiteľom zbrojného preukazu a má v legálnej držbe tri strelné zbrane, ktoré boli tiež zaistené. V súvislosti s touto udalosťou prebieha objasňovanie priestupku na úseku zbraní a streliva," dodáva hovorca. Následne prijali policajti od jeho manželky aj trestné oznámenie vo veci podozrenia z prečinu nebezpečného vyhrážania.

V Michalovciach sa taktiež odohral prepad so zbraňou:

Súvisiace články