Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žilinčanku, ktorú vzali v utorok kukláči na políciu, vzali do väzby
Zdielať na

Žilinčanku, ktorú vzali v utorok kukláči na políciu, vzali do väzby

ŽILINA / Žilinčanka, ktorú v utorok večer zadržali policajti z národnej kriminálnej agentúry, strávila v policajnej cele tri noci. Mladú ženu obvinil vyšetrovateľ z drogovej trestnej činnosti a  podal aj podnet na návrh na jej vzatie do väzby.

Mladá advokátska koncipientka sa v piatok ráno postavila pred sudcu v Žiline. Tri noci v policajnej cele na mladej Žilinčanke zanechali zjavné stopy, vyzerala unavene. V utorok večer ju zastavili kukláči pod sídliskom Hájik. Sedela za volantom malého Volkswagene, v ktorom našli zatavené striekačky s drogami.

"Predbežným skúmaním bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá 47 bežným jednotlivým dávkam drogy," informuje hovorca polície Radko Moravčík. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jej vzatie do väzby na väzbe trval aj prokurátor. Kataríne hrozí väzenie na tri až desať rokov.

"Návrhu prokurátora sudca vyhovel a rozhodol o vzatí do väzby, dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti," uviedol hovorca KP Žilina Milan Cisarik. Mladej koncipientke sa rozhodnutie sudcu nepáčilo, podala si sťažnosť, o ktorej bude musieť rozhodnúť druhostupňový súd

Súvisiace články