Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dopravná situácia v okolí Žiliny sa zhoršuje. Protesty miestnych nepomáhajú
Zdielať na

Dopravná situácia v okolí Žiliny sa zhoršuje. Protesty miestnych nepomáhajú

ŽILINA / Ani počas týchto dní neutícha šum okolo problému urýchlenia výstavby diaľničného prepojenia Žiliny s Kysucami. V tejto súvislosti podpísalo petíciu už 20 tisíc ľudí, a to nielen z tohto regiónu. Členovia petičného výboru sa stretli aj s ministrom dopravy, ale podľa ich slov, nemôžu byť úplne spokojní.

Ráno je z Kysuckého Nového Mesta do Žiliny po celý čas kolóna, ktorá pokračovala aj ďalej. Podobne to vyzerá aj v čase obeda, keď v opačnom smere. 

"Kysucká diaľnica je súčasť transeurópskej magistrály a keď sa pozrieme na mapu, tak práve Slovensko brzdí tento ucelený úsek," hovorí primátor Kysuckého Nového Mesta Jozef Grapa. 

Tento rok Kysučania už trikrát protestovali. Blokovali cestu, aby upozornili predstaviteľov štátu, že je nutné čo najskôr ukončiť chýbajúce úseky diaľnice.

Členovia petičného výboru netaja, že po rokovaní s ministrom dopravy až takí nadšení nie sú.

"Národná diaľničná spoločnosť má na tento rok zabezpečené finančné krytie na projektovú dokumentáciu na tri úseky diaľnice D3 v časti Žilina-Brodno-Čadca-Bukov vo výške približne 288 tisíc eur," informovala hovorkyňa ministra dopravy Karolína Ducká. 

Ak budú ľudia nútení pristúpiť k ďalším protestom, zablokujú aj cesty v Česku a Poľsku, aby zdôraznili, že ide o medzinárodný problém.

Súvisiace články