Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Terchovej uhoreli v rekreačnej chate traja ľudia
Zdielať na

V Terchovej uhoreli v rekreačnej chate traja ľudia

TERCHOVÁ / Hasičov v stredu po jedenástej v noci vyslali k požiaru rekreačnej chaty v Terchovej. Po príchode na miesto zistili, že horí poschodie chaty a strecha, pričom celý priestor je silno zadymený.

Manželia s dvoma deťmi trávili na chate prázdniny.  Mužovi sa podarilo z horiaceho pekla uniknúť. S obrovskými popáleninami na celom tele bežal k susedom pre pomoc, ako požiar vlastne vznikol nikto netuší. Po návrate z túry uložili rodičia svoje dve dcéry Miu a Lauru spať na poschodí.

Manželia zrejme zacítili dym a bežali po schodoch po deti, v momente keď Ružena otvorila dvere, odhodila ich tlaková vlna. Otec dvoch detí sa už nedokázal pre rozsiahly plamene k rodine dostať. Utrpel vážne popáleniny. Prvú pomoc mu podávala miestna obyvateľka, zhodou okolností, zdravotná sestra.

Štyridsaťdvaročný Matej, ktorý prežil, má popáleniny na celom tele a je v umelom spánku, jeho stav je stabilizovaný.

Pri udalosti zasahovali profesionálni hasiči zo Žiliny, Terchovej, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z Terchovej. Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať až o štvrť na šesť ráno. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články