Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Padol tohtosezónny rekord, na Orave namerali -21°C
Zdielať na

Padol tohtosezónny rekord, na Orave namerali -21°C

SEVERNÉ SLOVENSKO / Arktická zima dorazila na sever Slovenska. Už v nedeľu bolo mrazivo, ale v pondelok klesli teploty ešte nižšie. V Oravskej Lesnej namerali mínus 20 stupňov, v Rabči dokonca mínus 21. Takéto mrazivé počasie bude pritom na severe pokračovať až do utorka, varuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami pre severné okresy, ktorá bude platiť do utorka 8:00.

Meteorológovia očakávajú, že minimálna teplota vzduchu tu dosiahne -15 až -17 stupňov Celzia. "Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," varuje ústav.

V stredu a vo štvrtok sa môžu na severe a východe objaviť snehové prehánky. V noci bude naďalej mrznúť, ale mrazy budú na juhu povoľovať, skonštatovala meteorologička z Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Počítajte s hmlami

​Vo štvrtok sa tlaková výš presunie viac nad Balkán a po jej zadnej strane k nám vo vyšších vrstvách atmosféry začne od juhozápadu až západu prúdiť teplý vzduch.

"Preto sa budú v nižších polohách vyskytovať časté hmly, ktoré sa udržia po celý deň. V piatok môže byť nočná teplota od -1 do -7 °C a oblačno až zamračené nízkou oblačnosťou, cez deň početné hmly a slnko iba ojedinele," dodáva Miriam Jarošová.

Súvisiace články