Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TV JOJ nakrúca v Betliari nový seriál. Tešte sa na historickú detektívku
Zdielať na

TV JOJ nakrúca v Betliari nový seriál. Tešte sa na historickú detektívku

BETLIAR / Historický kaštieľ Betliar má nových obyvateľov. Poslednými boli šľachtici rodu Andrássyovcov, no už od septembra do ich príbytku vstúpili herci. Približne stočlenný štáb tam tvorí jeden z najzaujímavejších seriálov, aké sa u nás nakrútili. Bude mať názov 1890 a v niektorých scénach budú účinkovať skutočné múmie.

TV JOJ využila uzavretie kaštieľa Betliar, ktorý je pre verejnosť na čas neprístupný pre reinštaláciu expozícií či inštaláciu kúrenia a vyrába v jeho atraktívnych priestoroch historickú kriminálku s názvom 1890. Bude mať 13 častí, výpravný projekt stavil aj na známe tváre, ako Milan Ondrík či Ján Koleník, ktorý o nakrúcaní v Betliari povedal toto: "Keď sa diváci pozrú na tento seriál zistia, že je to zrazu iná príroda, iná lokalita, ako sú zvyknutí. Všetko obvykle nakrúcame v Bratislave a jej okolí a zrazu tu sú iné scenérie."

Hoci ide o detektívku, núdza nebude ani o humor a skutočné udalosti. Štáb pracuje s kvalitnou filmovou technikou a kým nakrútia ostrú, spravia aspoň šesť skúšok. Všetky rekvizity sú pôvodné. Seriál odvysiela TV JOJ v roku 2017.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy