Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Trenčíne si zvolili za primátora Richarda Rybníčka
Zdielať na

V Trenčíne si zvolili za primátora Richarda Rybníčka

TRENČÍN / Obyvatelia Trenčianskeho kraja volili v sobotných komunálnych voľbách 275 starostov a primátorov a 2 073 poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev. Voľby starostu sa nekonali v maličkej obci Omastiná v okrese Bánovce nad Bebravou, pretože tam nemali kandidáta na túto funkciu. Plný počet poslancov nemohli ľudia zvoliť v Cimennej (okres Bánovce nad Bebravou) a Polianke (okres Myjava), pretože tam mali menej kandidátov, ako je počet poslaneckých kresiel.

Poradie kandidáta Meno kandidát Politický subjekt Počet platných hlasov Počet hlasov (%)
1 Richard Rybníček NEKA 13855 72.4
2 Miloš Mičega NEKA 5228 27.32
3 Ľubomír Žabár NEKA 36 0.18
Danica Birošová DOMA DOBRE 16 0.08

Priebežné výsledky v ostatných obciach v Trenčianskom kraji si môžete pozrieť TU.

Rovnaká situácia nastala aj v Ilave, kde sa vo volebnom obvode Iliavka nenašiel ani jeden kandidát na miesto poslanca, obyvatelia budú v tomto obvode voliť len primátora.

V krajskom meste zaregistrovala Mestská volebná komisia v Trenčíne na post primátora štyroch kandidátov, dvaja z nich sa však podľa zapisovateľky komisie Ivety Plešovej kandidatúry vzdali. O hlasy Trenčanov sa tak bude uchádzať len stavebný technik Miloš Mičega (nezávislý) a terajší primátor Richard Rybníček (nezávislý). Kandidatúry sa vzdali Danica Birošová (Doma dobre) a Ľubomír Žabár (nezávislý).

Súvisiace články