Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mesto budú čistiť od striekačiek narkomanov
Zdielať na

Mesto budú čistiť od striekačiek narkomanov

TRNAVA / Zber voľne pohodených injekčných striekačiek po narkomanoch organizuje v piatok 23. júna v Trnave združenie STORM, ktoré sa dlhodobo venuje prevencii drogových závislostí. S pomocou Trnavčanov chcú vyškolení pracovníci združenia od infekčného odpadu vyčistiť čo najväčšiu časť mesta.

Projekt s názvom Bezpečne v komunite má chrániť zdravie komunity, teda obyvateľov mesta. Veľký komunitný zber sa začne stretnutím na radnici o 15:00.

"Boli by sme radi, keby sa trnavskí občania stali našimi vyhľadávačmi a spoločne s nami, pracovníkmi združenia STORM, tak spoločne ochránili verejné zdravie obyvateľov bezpečnou likvidáciou striekačiek a ihiel, odpadu po rizikovom správaní užívateľov drog,“ povedal Pavol Ščasný, koordinátor programu. Ľudia môžu rizikové miesta nahlasovať združeniu e-mailom alebo telefonicky na čísle 0905 943 229. V tomto roku už pracovníci združenia v spolupráci s mestskou políciou a obyvateľmi mesta bezpečne zlikvidovali v Trnave 31 injekčných striekačiek. O komunitnom zbere infekčného materiálu informoval Mestský úrad v Trnave.

Na verejných priestranstvách ako sú detské ihriská a parky je pomerne jednoduché nájsť na zemi ihly a striekačky. Takmer polovica z nich  zvykne byť infikovaná. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články