Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podvodníci oklamali dôchodkyňu. Vymámili 2 600 eur a zaviedli ju do Maďarska
Zdielať na

Podvodníci oklamali dôchodkyňu. Vymámili 2 600 eur a zaviedli ju do Maďarska

ČILÍŽSKA RADVAŇ / Od 68-ročnej dôchodkyne z Čilizskej Radvane podvodníci vylákali 2 600 eur. Ženu, ktorá sa strachovala o svojho syna, dokonca po telefóne prinútili ísť odovzdať peniaze do susedného Maďarska. Policajti podozrivého zadržali a sú už na stope jeho komplicovi.

Podozrivý muž najprv cez pevnú telefónnu linku zavolal poškodenej s tým, že jej syn mal haváriu. Šesťdesiatosemročná dôchodkyňa, ktorá sa len pred týždňom zúčastnila preventívnej policajnej akcie v dedine, na ktorej seniorov upozorňovali na zákerné postupy podvodníkov, zdesene počúvala. "Nerozumela som poriadne, že do neho vrazil môj syn a pýta si 250 eur, aby mu nevzali vodičák," opisuje dôchodkyňa.

Neznámy na druhej strane linky sa ponúkol, že vezme synovi potrebné veci do nemocnice. Starostlivá mama pribalila aj tri stovky. Len čo vošla do domu, telefón opäť zazvonil. Situácia sa vraj komplikuje a syn potrebuje ešte aspoň 2 tisíc eur. Ráno po ňu pošlú auto, nech mu ich vezme osobne. Helena aj s peniazmi nadránom sadla do taxíka k neznámemu mužovi, chvíľku bolo v aute ticho, potom zamierili do Maďarska, muž ju vysadil pre železničnou stanicou v Győri.

Súvisiace články