Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Majiteľ prišiel za pár sekúnd o takmer všetky svoje zvieratá. Zhoreli
Zdielať na

Majiteľ prišiel za pár sekúnd o takmer všetky svoje zvieratá. Zhoreli

NITRIANSKE SUČANY / Ľudia v Nitrianskych Sučanoch pri Prievidzi boli v pondelok dopoludnia v najvyššej pohotovosti. V husto obývanej časti dediny začalo horieť. Plamene pohltili jednu z hospodárskych budov. V nej majiteľ choval viac ako 100 vtákov, ale aj sliepky a zajace. Oheň sa rozšíril tak rýchlo, že zvieratá zhoreli. Hasiči mali čo robiť, aby ochránili okolo stojace budovy.

"Andulky, rozely a korely. Zajacov okolo 9 a toho vtáctva aj 100 kusov," vymenováva majiteľ budovy. O vtákov sa staral niekoľko rokov. Bol to jeho koníček. V priebehu chvíľky ale prišiel o všetko. "Keď sme prišli na miesto, celá tá budova bola v plameňoch," informuje veliteľ zásahu Juraj Mikláš. 

Majiteľ budovy spozoroval plamene. Myslel si, že si s ohňom poradí sám. "Malý plamienok, chcel som to zahasiť, ale nedalo sa s tým nič robiť," hovorí majiteľ budovy. 

Plamene pohltili celú hospodársku budovu. Požiar vypukol v husto obývanej časti dediny. Ľudia sa báli o svoje domy. "Snažili sme sa tie susedné budovy ochladiť, schladiť," dodáva Mikláš. Profesionálni a dobrovoľní hasiči bojovali s ohňom takmer hodinu. Plamene dostali pod kontrolu a oheň sa nerozšíril. Zvieratá však zachrániť nedokázali.

"Prežili to len sliepky niektoré a ostatné všetko uhynulo," rozpráva veliteľ zásahu. Čo bolo príčinou vzniku požiaru, majiteľ netuší.

Súvisiace články