Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jozef sa spoznal vo vtipe. Sudca vyzval na zmierenie, aktéri ho odmietli
Zdielať na

Jozef sa spoznal vo vtipe. Sudca vyzval na zmierenie, aktéri ho odmietli

PARTIZÁNSKE / Františkovi z Partizánskeho narobil problémy vtip, ktorý napísal na sociálnu sieť. Informovali sme o tom začiatkom februára. Vo vtipe sa spoznal pán Jozef. Urazil ho a podal žalobu na súd. Žiada, aby sa mu František ospravedlnil. Sudca v utorok obe strany vyzval, aby uzavreli zmier. Odmietli.

"Neviem, čo sa tam bude prejednávať, aj keby som bol rád, keby to zamietli," povedal žalovaný František Gregor. František sa na súde ocitol potom, ako na sociálnej sieti zverejnil vtip. "Ako zistíme, že prihriatemu Mirkovi zdochla koza. Jeho priateľ Jožko má vyťahané uši," opisuje František. 

Netrvalo dlho a ozval sa Jozef, s ktorým sa Gregor pozná. Tvrdí, že ho vo vtipe spoznali jeho známi, a preto podal žalobu na súd. "Tých útokov je viacej, toto je len vyhrotenie útoku a odstránenie neželaného stavu. Žalobca je ženatý, má dieťa a takéto vyjadrenia ovplyvňujú jeho život," uvidol obhajca žalobcu Róbert Pietrik. 

"Keď si on vtip zosobnil, je to jeho vec," tvrdí František. Gregor tvrdí, že nikoho konkrétneho nechcel vtipom uraziť. Jozef má opačný názor. "Na základe určitých znakov, sa dá identifikovať určitá osoba. Z tohto prípadu, aby som dal na zreteľ, nie vždy je nutné uviesť meno a priezvisko," tvrdí obhajca žalobcu Róbert Pietrik. 

Sudca obe strany nabádal k tomu, aby uzavreli zmier a vec vyriešili mimosúdne. To však odmietli. Napätie medzi nimi vládlo aj pred pojednávacou miestnosťou. Jozef musí podľa sudcu na hlavnom pojednávaní dokázať, že vtip je naozaj o ňom.

Súvisiace články