Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chcela si len vypočuť rádio, tvrdí 34-ročná žena. Miesto toho zrazila dve deti
Zdielať na

Chcela si len vypočuť rádio, tvrdí 34-ročná žena. Miesto toho zrazila dve deti

VEĽKÉ KAPUŠANY / K nešťastiu došlo v rómskej osade vo Veľkých Kapušanoch. Dve deti vo veku sedem a trinásť rokov skončili pod kolesami osobného auta. Za jeho volantom sedela 34-ročná žena, ktorá ani len nemá vodičský preukaz. Podľa jej slov auto nechtiac naštartovala a narazila s ním do malých detí.

Dve malé deti skončili v nemocnici po zrážke s autom, v ktorom sedela 34-ročná žena. Oľga tvrdila, že za volant si sadla preto, aby si vypočula rádio. Po nejakom čase chcela vybrať zo zapaľovania kľúče, no vraj omylom auto naštartovala. "Chcela som vybrať kľúče, ale náhodou som otočila a auto sa rozbehlo. Sama neviem ako," vraví žena. 

Vážne zranenia

Keďže mala zaradenú rýchlosť, vozidlo sa pohlo vpred a narazilo do detí, ktoré boli blízko neho. Osadníci utekali okamžite po nehode ratovať zranené 13-ročné dievča a 7-ročného chlapca. Zakrátko už dorazili na miesto záchranári, ktorí zranených previezli do nemocnice. "Staršia pacientka utrpela vážne vnútrotelové poranenia, po prvotnej stabilizácii bola transportovaná na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc. Mladší pacient bol s pomliaždenými pľúcami umiestnený na detskú jednotku intenzívnej starostlivosti. Jeho stav je nateraz stabilizovaný," informuje hovorca siete nemocníc Svet zdravia, Tomáš Kráľ. 

Medzitým osadníci odtiahli auto niekoľko desiatok metrov ďalej od miesta nešťastia. Náraz musel byť silný, keďže celá predná časť Felície zostala zničená. Michalovskí dopravní policajti nehodu na mieste zadokumentovali a jej priebeh vyšetrujú.

Iba pred niekoľkými dňami došlo k podobnej nehode. Auto ale vtedy vrazilo do detí, ktoré sa vracali zo školy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy