Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tínedžer, ktorého zrazilo auto, je stále v kritickom stave
Zdielať na

Tínedžer, ktorého zrazilo auto, je stále v kritickom stave

PREŠOV / Sedemnásťročný mladík, ktorého v utorok na priechode pre chodcov zrazilo auto, je stále v kritickom stave. Leží v umelom spánku a spolu s ním je v nemocnici aj druhý o rok starší chodec. Oboch zrazilo auto na frekventovanom priechode v Prešove.

Stalo sa to v utorok  popoludní. Dvoch chodcov zrazila dodávka. Jeden z nich má iba 17 rokov. Ten druhý je o rok starší. Na mieste nehody po nich na zemi ostali len rozbité okuliare a zakrvavený asfalt.

Priechod cez štvorprúdovku nie je pre chodcov jednoduchý, o čom sme sa presvedčili na vlastnej koži. Rýchlosť tu málokto dodržuje. Je to frekventovaná cesta. Pravdou však je, že občas aj chodci neraz vbehnú na priechod, lebo sa ponáhľajú na autobus. Po zrážke je na tom mladší z chodcov horšie. Stav 17-ročného mladého muža je naďalej veľmi vážny. A je v opatere lekárov prešovskej nemocnice.

"Jeden z pacientov absolvoval operačný zákrok. Je stabilizovaný avšak vo vážnom stave," informuje hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Polícia potvrdila, že k zrážke malo dôjsť na priechode. Na vinníka však zatiaľ nepoukázala.

"V prípade zrážky dvoch chodcov polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Vodič dodávky bol podrobený dychovej skúške na alkohol. Jej výsledok bol negatívny," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy