Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Megatresty v megakauze. Bankomatových zlodejov uznal súd vinnými
Zdielať na

Megatresty v megakauze. Bankomatových zlodejov uznal súd vinnými

PREŠOV / Bol to kriminálny megaprípad. Prišiel megaproces a teraz padli megatresty. Bankomatových zlodejov uznal súd vinnými z obzvlášť závažného zločinu krádeže. Škody sa po veľkej Veľkonočnej lúpeži spred troch rokov vyšplhali na viac ako 1, 900 000 tisíc eur. Do oka im padli bankomaty v Prešovskom a Košickom kraji, ktoré boli pred sviatkami zásobené viac ako obvykle.

"Sú vinní, že v presne nezistenom čase sa postupne vytvorila organizovaná skupina osôb za účelom odcudzenia finančnej hotovosti," povedal predseda senátu.

Päť obžalovaných sprevádzalo do súdnej siene 8 príslušníkov zboru väzenskej a justičnej stráže a tam ich čakalo dovedna až 7 obhajcov. Ani to im nepomohlo. Súd ich poslal za mreže.

Padli tresty od 11 do 14 rokov. Všetky s maximálnym stupňom stráženia. Súd sa priklonil k záverom prokuratúry.  štrnásť bankomatov mali vybieliť za 4 hodiny. 

Súd tvrdí, že to boli dve partie. V organizovanej skupine mali podľa rozsudku do detailov rozdelené úlohy a okrem jedného z bankomatov, do ktorého systému sa im nepodarilo vniknúť, vykradli všetky. V Svite si ale podozrivé auto všimla policajná hliadka. Mali pri sebe 200 tisic eur.  To sú jediné peniaze, ktoré sa podarilo zachrániť. Viac ako milión a pol eur je stále nevedno kde a obžalovaní tvrdia, že sú nevinní.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy