Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bankomatová mafia ostáva za mrežami
Zdielať na

Bankomatová mafia ostáva za mrežami

TRNAVA / Traja členovia známej bankomatovej mafie, ktorých prepustili tento týždeň zo súdnej väzby, sú opäť zadržaní. Okresný súd v Trnave vyhovel prokurátorovi. Skupina sa mala podieľať na vytrhávaní bankomatov v susednom Rakúsku a Česku.

Slobodu si neužili

Okresný súd v Trnave rozhodoval o väzbe pre členov bankomatovej mafie. Tá sa živila vytrhávaním bankomatov. Gang má na svedomí 25 skutkov. Sudca bratislavského Okresného súdu pochybil. Členovia sa v utorok dostali na slobodu.

Vo štvrtok troch mužov zadržala polícia, aby mafia neušla do zahraničia. Členovia gangu mali vytrhávať bankomaty v Rakúsku a Českej republike. Ide o šesť skutkov. Prípady si budú vyžadovať medzinárodnú súdnu spoluprácu.

Kradli po celom Slovensku

Sudkyňa rozhodoval o väzbe šesť a pol hodiny. Mužov poslala naspäť do väzby. Obáva sa úteku a opakovanej trestnej činnosti.

Spolu je stíhaných sedem ľudí. Pripisuje sa im 25 prípadov ukradnutých bankomatov po celom Slovensku. Obžalovaným hrozí trest od desať do 15 rokov, organizátorovi 15 až 20 rokov. Podľa prokuratúry bol šéfom gangu Ján Golis.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy