Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bankomatová mafia opäť v putách! Slobodu si neužili
Zdielať na

Bankomatová mafia opäť v putách! Slobodu si neužili

BRATISLAVA/SEREĎ / Šéf bankomatovej mafie je za mrežami. Po škandalóznom prepustení si slobodu užil necelé dva dni. Policajti ho vo štvrtok zadržali. Raziu vykonali aj v Seredi, kde zatkli jeho ďalších dvoch spoločníkov.

Veľký tlak

Údajnú hlavu bankomatovej mafie zadržali kukláči v jednom z bratislavských nákupných centier. Polícia sledovala prepusteného muža od chvíle, kedy sa dostal na slobodu. Po akcii v Bratislave sa špeciálne jednotky presunuli do Serede. Zatkli dvoch mužov, ktorí sa v stredu spoločne s Jánom Golisom dostali na slobodu.

Zákrok bol podľa slov ministra vnútra Roberta Kaliňáka rýchly. "Špeciálne jednotky vyvíjali obrovský nátlak, pričom mali málo času," povedal.

Prieťahy sudcu

V prípade bankomatovej mafie bude chcieť polícia s prokuratúrou vrátiť mužov späť do vyšetrovacej väzby. Majú necelých 48 hodín, aby podali svoj návrh.

Obvinený Ján je so svojimi spoločníkmi v cele predbežného zadržania. Bratislavský krajský súd ho v stredu prepustil na slobodu. Inštitútu sa nepáčili prieťahy, ktoré predvádzal sudca Okresného súdu. O väzbe bude možno rozhodovať kontroverzný sudca Mihál, ktorý predsedal Senátu.

V kauze vytrhávania a krádeží bankomatov stíhajú dokopy sedem ľudí. Pripisujú im 25 prípadov ukradnutých bankomatov po celom Slovensku. Dva sa stali aj v bratislavských obchodných centrách. Obžalovaným hrozí trest od 10 do 15 rokov, organizátorovi 15 až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy