Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Šéf bankomatovej mafie je na slobode pre nesústredenosť
Zdielať na

Šéf bankomatovej mafie je na slobode pre nesústredenosť

BRATISLAVA / Šéf bankomatovej mafie je na slobode! Po mesiacoch, strávených vo vyšetrovacej väzbe ho bratislavský krajský súd prepustil. Nejde však o jediný takýto prípad. Za posledné dva týždne opustili väzbu traja ľudia len preto, že procesne pochybili súdy, či prokuratúra.

Predseda senátu bol nesústredený

Obžalovaní v kauze bankomatovej mafie sú na slobode. Okresný súd Bratislava I síce v marci väzbu trom mužom potvrdil, teraz ale uspeli na krajskom súde.

"Krajský súd v Bratislave 6. mája zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava I z 26. marca a rozhodol tak, že prepustil obžalovaných z väzby na slobodu," povedal hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

"Odvolací súd konštatoval, že predseda senátu okresného súdu v prejednávanej veci konal nesústredene, pričom zistil prieťahy v nedostatočnom organizovaní hlavného pojednávania," sprostredkoval vyjadrenie predsedníčky senátu Adamčiak. 

Prepustení v roku 2013

Prípad známy ako bankomatová mafia dozoruje generálna prokuratúra. "Zdôrazňujeme, že boli prepustení zo súdnej väzby. Po doručení súdneho rozhodnutia Krajského súdu Bratislava rozhodneme o ďalšom zákonnom postupe," odkázala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Dvaja ďalší obžalovaní v tejto kauze boli prepustení z väzby na jeseň 2013. Toto prepustenie riešila aj šéfka prvého bratislavského okresného súdu Eva Fulcová podaním návrhu na disciplinárne konanie voči sudcovi.

Sudca obom obvineným väzbu predĺžil, tí si však podali sťažnosť, ktorú sudca nestihol v termíne poslať na krajský súd.

20 rokov za mrežami

V kauze vytrhávania a krádeží bankomatov stíhajú dokopy sedem ľudí. Pripisujú im 25 prípadov ukradnutých bankomatov po celom Slovensku. Dva sa stali aj v bratislavských obchodných centrách. Obžalovaným hrozí trest od 10 do 15 rokov, organizátorovi 15 až 20 rokov. Podľa prokuratúry bol šéfom gangu Ján G.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy