Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Poprade auto narážalo do vozidiel. Majiteľ tvrdí, že mu ho ukradli
Zdielať na

V Poprade auto narážalo do vozidiel. Majiteľ tvrdí, že mu ho ukradli

POPRAD / Tri poškodené zaparkované autá, v strede jazdného pruhu odstavené ďalšie havarované vozidlo a posádka nikde. Takto to vyzeralo krátko pred polnocou na sídlisku Juh v Poprade. Obyvateľov bytoviek zobudili silné rany.

"Ráno som počul pískanie pneumatík, prišiel som k oknu. Išli sa inde otočiť a o minútu tu boli späť. Tak som zavolal políciu," opisuje situáciu z noci svedok. Toto sa dialo krátko pred polnocou na sídlisku Juh v Poprade. Na miesto prišli nielen policajti, ale aj záchranári a hasiči. Ošetriť a vypočuť, nemali koho, auto bolo prázdne.

"Párkrát sa to stáva, že autá bývajú po príchode na miesto nehody prázdne, ale posádka sa nachádza mimo auta. Tu nebol nikto," informuje veliteľ zásahu Marián Lopuch. Utekajúcu trojčlennú posádku sa medzi bytovkami snažila zastaviť svedkyňa. 

Policajti kontaktovali majiteľov poškodených áut a zároveň pátrali po posádke osobného auta. Po niekoľkých minútach policajti údajného vodiča našli. Mladý muž ale tvrdil, že za volantom a ani vo vozidle nesedel. Auto mu vraj ukradli. Mladíka odviezli policajti na obvodné oddelenie. Policajti dali mužovi aj fúkať. Dychová skúška bola pozitívna. 

Či bol za volantom on, alebo, či bol v aute, ktoré demolovalo zaparkované autá, polícia nepotvrdila. Prípad je otvorený. "Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu troch motorových vozidiel. V prípade sú vykonávané všetky potrebné, procesné úkony k objasneniu príčin a okolností nehody," informuje hovorkca prešovskej polície Daniel Džobanik. Viac svetla do prípadu vnesú stopy, ktoré zaistil technik a aj deivča, ktoré v aute údajne sedelo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy