Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvaja muži sa pretekali na ceste počas dňa, polícia prosí o pomoc
Zdielať na

Dvaja muži sa pretekali na ceste počas dňa, polícia prosí o pomoc

ŽEHRA / Plyn stlačený na podlahu, otáčky na maximum a manévre, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani pretekár. Problém však je, že to nebolo na uzavretom okruhu ale na ceste počas dňa a za plnej premávky. Dvaja "pretekári" tak ohrozili aj životy nevinných vodičov.

Extrémna jazda sa odohrala v dedine blízko Popradu. Dvaja vodiči si najprv vyskúšali silu svojich áut. Vodiči sa postavili vedľa seba na trojprúdovke. Po znamení obaja dupli na plyn a rozbehli sa hore kopcom. Vošli do Hozelca a tam to ani z ďaleka nekončilo. Pokračovala divoká jazda vo vysokej rýchlosti a nebezpečné obiehanie

"Jazda vozidla, z ktorého sa to natáčalo, aj vozidla, ktoré bolo natáčané, bola veľmi veľmi riskantná. Nielen seba ohrozovali tí jazdci, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Mohla byť z toho veľmi tragická nehoda," informuje Peter Onderuš, súdny znalec z odboru dopravy. 

Nad nebezpečnou zábavkou dvoch vodičov nechápavo nekrútil hlavou iba dopravný súdny znalec, ale aj policajti. Za volantom Audiny sedel mladý Hozelčan. Červená Audi zase patrí mužovi zo Žehry. Na konci záznamu vodič červeného Audi urobí manéver, pri ktorom tuhne krv v žilách.

"Nikdy nevie ako ten protiidúci vodič zareaguje. Ak by na neho reagoval a stočil to doprava, tak by bola čelá zrážka myslím si, že s tragickými následkami," uviedol Onderuš. Aj podľa súdneho znalca je z videa zrejmé, že sa vodiči Audin pohybovali vyššou rýchlosťou ako je dovolené. Závažným spôsobom tak porušili hneď niekoľko predpisov.

"Kedy predbiehali aj v úsekoch, kedy nie je dovolené predbiehať. Určite ohrozovali aj účastníkov cestnej premávky, ktorých predbiehali aj oprotiidúcich účastníkov cestnej premávky," pokračuje Onderuš. 

Videom už disponuje aj polícia, ktorá začala vo veci konať. Vodič červenej Audi tvrdí, že za volantom nesedel. Polícia žiada vodičov, ktorí boli svedkami tejto zbesilej jazdy, aby zavolali na 158. A poskytli tak svedeckú výpoveď.

"Z videa je zrejmých niekoľko porušení dopravných predpisov, pričom nie je vylúčená ani trestnosprávna zodpovednosť vodičov. Prípadom sa zaoberá popradský vyšetrovateľ, ktorý už začal trestné stíhanie za všeobecné ohrozenie," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy