Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Deti z Medzilaboriec naschvál podpaľujú koše
Zdielať na

Deti z Medzilaboriec naschvál podpaľujú koše

MEDZILABORCE / Hasičom hádžu počas zásahu do prilieb kamene a poškodili už aj techniku. Tak sa správajú niektoré deti v problémovej časti Medzilaboriec. Pravidelne podpaľujú kontajner len preto, aby hasiči prišli. Mesto odtiaľ vyváža odpad na vlastné náklady, aby sa tam nešírili epidémie.

Na  problém s kontajnerom upozorňujú miestni obyvatelia. Tvrdia, že ho zapaľujú deti aj niekoľkokrát za deň. "Pravidelne horí kontajner, ktorý zapaľujú deti. Dôvod je ten, aby prišli hasiči a oni hádžu kamene do ich prilieb a pľujú na nich. Nás to ako mesto veľmi mrzí, ale nevieme 24 hodín strážiť kontajner a už vôbec nie deti," vysvetľuje primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský.

Obyvatelia  mestskej časti, kde sa veľkokapacitný kontajner nachádza, si myslia, že za správanie detí môžu predovšetkým ich rodičia. Určiť konkrétneho vinníka je nemožné, keďže okolo kontajnera sa hrajú desiatky detí. "Jednotka z hasičskej stanice v Medzilaborciach zasahovala na požiaroch kontajnera za minulý rok 38-krát. Tento rok zasahovali 15-krát," povedal Gabriel Porvazník z OR HAZZ Humenné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy