Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž obral dôchodcov o úspory. Tvrdil, že majú preplatok
Zdielať na

Muž obral dôchodcov o úspory. Tvrdil, že majú preplatok

ĎAČOV / V obci (okr. Sabinov) na východnom Slovensku zlodej okradol dôchodcov o tisícky eur. Ich úspory uložené v obálke im ukradol neznámy muž, ktorý sa vkradol do ich domu. Za manželmi prišiel s historkou, že má pre nich preplatok, malo to háčik. Požadoval vysoký výdavok, aby sa tak dostal k ich peniazom.

Zlodej vošiel k dôchodcom bez zaklopania až do ich domu. Ponúkal im preplatok vo výške 120 eur s tým, že mu musia vydať z 500 eurovej bankovky. Manželia s ním žiadny obchod uzatvárať nechceli a opakovane ho žiadali, aby odišiel. Zlodej manželov obťažoval dovtedy, kým nedosiahol svoje. Domáci pán išiel po peniaze a keď už mal v ruke obálku, vytrhol mu ju a dal sa na útek.

Starkí sa ho snažili zadržať, no zlodej ich odsotil. Obom im pritom poranil ruku. Je to veľmi podobný prípad ako riešili pred pár dňami bardejovskí policajti. Vtedy za staršou ženou prišiel neznámy muž. Ponúkal jej 120-eurový preplatok s tým, že mu musí vydať z 500-eurovej bankovky. "Nie je vylúčené, že tieto prípady spolu súvisia," povedal hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy