Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Východniari, pozor! Deti láka posádka auta na cukríky
Zdielať na

Východniari, pozor! Deti láka posádka auta na cukríky

SNINA / Pri základných školách sa pohybuje podozrivý muž na striebornom aute a láka deti na cukríky. Na tento prípad upozornili rodičia. Konkrétne prípady už ohlásili zo škôl v Snine a v Zemplínskych Hámroch. To, čo spravilo 8-ročné dievčatko zo Sniny, prekvapilo aj dospelých.

Podozrivý muž sa pohyboval v okolí základnej školy. Žiačke druhého ročníka ponúkol cukríky za to, že nasadne k nemu do auta. "Vraj jej ponúkal cukrík. Dievčatko zareagovalo veľmi múdro, hneď potom, ako bolo oslovené cudzincom, išlo preč a vbehlo do dvora a tvárilo sa, že tam býva," opisuje riaditeľ školy Jozef Lojan. Iba 8-ročné dieťa v úplne cudzom dvore podišlo až k dverám a kľúčmi napodobnilo pohyb akoby ich nimi otváralo. Neznámy muž ihneď odišiel. Podobný scenár mal aj ďalší veľmi prípad v obci Zemplínske Hámre.

Jeden z rodičov, ktorý vozí dieťa do škôlky k nám, videl dieťa, ktoré bolo oslovené neznámym mužom na aute striebornej farby. Presný popis muža, ktorý sa pohybuje pri školách ale polícii stále chýba. "Ide o žiačku druhého ročníka, ktorá bola dosť vystresovaná a z jej opisu vieme, že to bol mladší muž, s veľmi krátkymi vlasmi, silnejší na šedom aute s tmavými sklami," dodáva Lojan. Riaditelia škôl tiež deti upozorňujú na to, aby sa snažili chodievať zo školy domov skôr v skupinkách a nie samé.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy