Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Autá čakajú na hranici s Ukrajinou hodiny, niekde aj dni
Zdielať na

Autá čakajú na hranici s Ukrajinou hodiny, niekde aj dni

UBĽA / Kolóny áut, nespokojní vodiči a zdemolované toalety. Tak to vyzerá od štvrtku na hraničných priechodoch s Ukrajinou. Môže za to nápor cestujúcich, ktorí sa po veľkonočných sviatkoch vracajú do krajín EÚ. Colníci už posilnili služby, nervozita u vodičov však narastá.

Na hraničnom priechode v Ubli sa postupne nahromadili desiatky áut. Niektorí vodiči čakali viac, ako štyri hvodiny. "Tu je to ešte dobré, na Vyšnom Nemeckom je katastrofa, aj dva dni," opísala situáciu posádka jedného z čakajúcich áut. Colníci pre veľký nápor cestujúcich poslinili výkon služby. Očakávajú, že táto situácia potrvá aj počas dnešného dňa. Mnohí sa totiž vracajú domov po veľkonočných sviatkoch, iní cestujú za prácou do krajín EÚ. Podobne je to na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom.

V týchto dňoch tam navyše zdemolovali aj toalety určené pre cestujúcu verejnosť. Aktuálne sú čakacie doby stále zvýšené. "Colníci v priebehu dnešného dňa  vybavili v Ubli vyše 108 vozidiel a 260 cestujúcich a vo Vyšnom Nemeckom, je to vyše 230 osobných vozidiel a 752 cestujúcich," doplnila údaje hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach, Klára Baloghová.

V osobnej doprave začali popoludní vybavovať vozidlá priebežne, v nákladnej doprave sa však pripravte na niekoľkohodinové čakanie. Medzi cestujúcim nechýbali tradične ukrajinskí vodiči, ktorí musia absolvovať povinný prechod cez hranicu- takzvanú „peresečku“, ktorá je pre nich,ako sami hovoria, nutným zlom každých 5 dní. Ďalší nápor colníci očakávajú cez víkend. "Žiadame preto všetkých cestujúcich o trpezlivosť a slušné správanie, aby zariadenia určené pre verejnosť mohli byť využívané štandardným spôsobom všetkými cestujúcimi a nespôsobovali nepríjemné situácie druhým," vyzýva cestujúcich Klára Baloghová, hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy