Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lekár z Prešova si sadol za volant pod vplyvom
Zdielať na

Lekár z Prešova si sadol za volant pod vplyvom

PREŠOV / Okresný súd v Prešove v stredu odsúdil lekára, ktorý si opätovne sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Tridsaťosemročný muž pôvodom z Ukrajiny navyše šoféroval napriek súdnemu zákazu. Tentoraz už bude zrejme nasledovať jeho vyhostenie.

Lekára pochádzajúceho z Ukrajiny zastavila policajná hliadka ešte začiatkom mesiaca. Vtedy nafúkal viac ako jedno promile. "Rostyslavovi  bola obmedzená osobná sloboda, bol zadržaný a umiestený do cely policajného zaistenia," informuje hovorkyňa polície Jana Migaľová. Z policajnej cely putoval na súd. Odtiaľ odišiel s 500-eurovým peňažným trestom a zákazom šoférovať. Tak sa ale zdá, že mu to nestačilo. Presne po týždni po rozhodnutí súdu ho zastavila policajná hliadka.

Nielenže porušil zákaz ale opäť nafúkal. Tentoraz iba 0,3 promile. Pred súdom skončil za marenie výkonu úradného rozhodnutia. "Obžalovaný bol odsúdený na 6 mesiacov s odkladom na dva roky," povedala hovorkyňa KS v Prešove Ivana Petrufová. Odsúdený lekár odišiel zo súdu v sprievode príslušníkov Hraničnej a cudzineckej polície. Po právoplatných odsúdeniach mu hrozí administratívne vyhostenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy