Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Ubli prežívajú horor. Po kryhách ich trápi sneh a dážď
Zdielať na

V Ubli prežívajú horor. Po kryhách ich trápi sneh a dážď

UBĽA / Dramatická situácia v Ubli pokračovala aj v noci. Hrozilo, že voda zaplaví rodinné domy. Ťažké mechanizmy preto vyberali ľadové kryhy z rieky do neskorých nočných hodín. Okrem vody dedinu naďalej ohrozuje aj ťažký sneh. Pod jeho náporom sa zrútili dve strechy. Na jednom dome dokonca takmer spadli aj múry. V slovensko-ukrajinskom pohraničí navyše od rána prší. Znova zvolali krízový štáb.

"V nočných hodinách ešte ohrozovali ľadové kryhy intravilán obce. Do neskorých nočných hodín sa nám podarilo za pomoci ťažkej techniky ľadové kryhy rozbiť a vybrať na breh," opisuje vedúci odboru civilnej ochrany OÚ Snina Roman Gallik. Na slovensko-ukrajinskom pohraničí od rána prší, čo obyvateľov znepokojuje. Napoludnie preto v obci znova zasadol krízový štáb. Dážď by však hladinu toku nemal nadvihnúť natoľko, aby sa voda vyliala. 

Zatiaľ, čo v jednej časti obce bojujú s vodu, v tej druhej robí obyvateľom starosti ťažký sneh. "Situácia sa neustále monitoruje, monitorovali sme aj počas nočných hodín. Je to na ústupe," dodáva Gallik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy