Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nemecký ovčiak Bady bojuje o život pre zákernosť neznámeho človeka
Zdielať na

Nemecký ovčiak Bady bojuje o život pre zákernosť neznámeho človeka

PREŠOV / Donedávna úplne zdravý pes prišiel náhle o zrak a ledva stojí na nohách. Navyše to nie je jediný prípad. Na pozore by sa pri venčení mali mať aj ostatní majitelia psov v Prešove. Existuje podozrenie, že niekto úmyselne podsúva ich miláčikom otrávené jedlo.

Bady je šesťročný nemecký ovčiak. Ešte donedávna úplne zdravý a vitálny psík. Dnes ledva stojí na nohách. Jeho stav sa náhle skomplikoval pred týždňom, z hodiny na hodinu. "Začal vracať krv. Rýchlo sme išli k lekárovi, aby zistil, čo s ním môže byť," hovorí majiteľka Marta. Prišiel o zrak, teraz sa všetkého bojí a naráža do vecí. Miláčik celej rodiny je teraz kosť a koža. Za celý týždeň takmer nič nezjedol. Veterinár majiteľom zatiaľ nevie potvrdiť, či sa z toho vôbec dostane. 

Badyho majitelia upozorňujú aj ďalších psíčkarov, aby dávali na svojich štvornohých miláčikov dobrý pozor. Podobných prípadov bolo aj podľa slov veterinárov už niekoľko. Nikto z nich to ale neoznámil polícii. "Tie toxíny sa veľmi ťažko dokazujú a nemáme  ani vzorku toho, čo pes zožral," opisuje veterinár Pavol Griger.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy